Candidatul AUR la CJ, Sorin Chelmu: O să aflăm probabil adevărul despre ce se întâmplă în buget abia în 2025 |
Candidatul AUR la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Sorin Chelmu, a vorbit, joi, în cadrul unei conferinţe de presă despre „situaţia economică gravă” în care se află ţara noastră, avertizând că efectele guvernării actuale se vor vedea în anul 2025.
Chelmu a spus că reprezentanţii AUR au atras atenţia încă de la finele anului trecut cu privire la faptul că deficitul anunţat de ministrul Finanţelor era de fapt mult mai mare, lucru confirmat acum de UE.
„UE ne spune acum că este 6,6% deficitul, în condiţiile în care foarte multe sume din finalul anului trecut au fost rostogolite, iar plăţile au fost făcute la începutul acestui an. Domnul Boloş ar trebui să ne spună unde au apărut aceste discrepanţe între datele pe care le are el la Ministerul de Finanţe şi datele pe care le au cei de la Comisia Europeană, că şi cei de la comisie probabil tot de acolo ar trebui să şi le ia. Înseamnă că undeva ne-a minţit sau cineva ne-a minţit şi ne minte în continuare. O să aflăm probabil adevărul adevărat despre ce se întâmplă în buget abia în anul 2025, când se va finaliza acest ciclu”, a declarat Sorin Chelmu.
Candidatul AUR a spus că a avut discuţii în ultima perioadă cu reprezentanţi ai mai multor categorii sociale şi profesionale din judeţul Vaslui şi a aflat problemele cu care oamenii se confruntă. El a menţionat că din discuţiile purtate cu reprezentanţii asociaţiilor de crescători de ovine a aflat că aceştia au mari probleme pentru că administraţiile locale nu le pun la dispoziţie, aşa cum scrie legea, păşunile şi fâneţele, astfel încât să se poată dezvolta şi să crească ovinele, nu au primit nici până astăzi, cu toate că au avut promisiuni de la Ministerul Agriculturii, subvenţiile pe cap de ovină şi nu au o piaţă de desfacere în judeţul Vaslui.
Inginer zootehnist de profesie, Sorin Chelmu a venit la conferinţa de presă cu un miel pe care l-a botezat Aurică, dorind să transmită necesitatea sprijinului pentru crescătorii autohtoni de animale.
„La americani este un obicei, să se graţieze curcanul. Noi anul acesta îl vom graţia pe Aurică şi va deveni oaia cu lână de aur. Din păcate, puterea de cumpărare a românilor este din ce în ce mai slabă. Degeaba ne spun guvernanţii noştri că s-au mărit pensiile, că s-au mărit salariile. (…) Toată lumea ne spune că s-au mărit pensiile. Adevărul adevărat este că oamenii nu mai au bani, nu de un miel, nici măcar de o pulpă de miel. În condiţiile în care de doi, trei ani, producătorul nu a mai scumpit absolut deloc, întrebarea e de ce preţurile din galantare sunt atât de mari. (…) Dar în schimb, vine Bruxelles-ul şi ce ne spune, ghiciţi ce avem aici? Gândaci, aceasta e varianta. E oferta pe care Bruxelles-ul din ce în ce mai mult ne-o spune, lăsaţi voi mielu, carnea de oaie. Vaca este poluantă, porcul are pestă porcină africană, găina are gripă aviară şi tot aşa. Nu mai creşteţi voi, că vă aducem gândaci sub formă de făină sau alte cele”, a mai spus Chelmu.